علل درد قلب
آنژین صدری
آنژین صدری در راس لیست علل قلب درد قرار دارد. آنژین زمانی رخ می دهد که شریانهای کرونری قلب اکسیژن یا خون کافی دریافت نکنند. احساس درد در نزدیکی عضلات عروق کرونر قلب روی میدهد و ممکن است شدیدتر هم بشود. اغلب اوقات به این احساس درد به عنوان استرس و نارحتی اشاره میشود. این درد همیشه در ناحیه کرونر قلب قرار ندارد و ممکن است به قسمتهای بالایی بدن مانند کتف، دهان، گلو و حتی پشت منتقل شود. آنژین صدری تنها یک ناراحتی نیست و میتواند نشانهای از یک مشکل واقعی باشد. بهترین راه برای آنژین درمان است. اولین تجویز دارویی برای آنژین قرص قلب نیتروگلیسیرین است. ورزش و رژیم غذایی متناسب از جمله مواردی است که همیشه برای افرادی که از آنژین رنج میبرند مناسب بوده است. در موارد غیرعادی، از استنت در درون عروق کرونری استفاده می شود تا اکسیژن و خون کافی به مرکز بدن برسد و از پیش آمدهای بیشتر جلوگیری کند.
پریکاردیت
پریکاردیت (التهاب پیراشامه) یکی از علل زیاد درد قلب است. پوششی کیسه مانند در سرتاسر قلب وجود دارد که در صورت بروز مشکل دچار سوزش قلب می شود در این حالت آن را پریکاردیت می نامند. پریکاردیت در حالت عادی در اثر آلودگی عمومی یا ویروس افت ایمنی انسان بوجود می آید. حمله هایی که بیشتر با پریکاردیت در ارتباط هستند شامل سرطان بدخیم، سل، مشکلات تیروئید و تب روماتیسمی میباشند. درد مرتبط با این بیماری را استرس حبس شده مینامند. درمان پریکاردیت شامل استفاده از داروهای مختلف است. داروهایی که بیشتر اوقات برای این بیماری پیشنهاد می شود شامل ضد دردها مانند استروئید کورتیکال آدرنال، داروی ضد قارچ تنها برای مخمر پریکاردیت، آنتی بیوتیک و کلشیسین می باشند. در موارد غیرعادی، عملی برای خالی کردن مایع کیسه اطراف کرونر قلب انجام میشود.
دیسکسیون آئورت
دیسکسیون آئورت قلب آمار بالایی در علل قلب درد دارد و قطعا یک بیماری محسوب می شود. شرایط نهایی برای اطلاع دقیق از آن نیاز است. دیسکسیون آئورت زمانی اتفاق می افتد که خون وارد آئورت و دیوار محافظ روی آن می شود. در این زمان هیچ نشانه ای مربوط به آن وجود ندارد. ناراحتی به شکل ناگهانی با حالت هایی مانند تیر کشیدن، زدن و سوزن سوزن شدن بروز می کند. ممکن است این ناراحتی در قسمتهای دیگر بدن مانند پهلوها و قسمتهای بالایی گسترده شود. علل دیسکسیون آئورت شامل بارداری، پیرشدن، مشکلات مربوط به رباطها و خارش و سوزش می باشد. رایجترین روش درمان عمل جراحی است. درمان دارویی معمولا برای دیسکسیون نوع (B) انتخاب میشود. درمان این بیماری نیاز به بستری شدن دارد.
آمبولی ریه
یکی دیگر از دلایل درد قلب آمبولی ریه است. این حالت زمانی اتفاق می افتد که یکی از سرخرگ های نایژه ها دچار گرفتگی بشود. در موارد غیرعادی در خصوص آمبولی ریه ممکن است باعث مرگ شود. از نشانه های آن درد شدید در نیم تنه بالایی بویژه نزدیک قلب و تنفس دشوار، احساس گیجی و لرز می باشد. برای تعیین انواع آمبولی ریه آزمایش های گوناگونی انجام می شود که شامل اشعه ایکس، آزمایش خون، اکوکاردیوگرافی و الکتروکاردیوگرام (ثبت ضربان قلب به وسیله ی برق) می باشند. راه های درمانی بسیاری هم برای رفع آمبولی ریه وجود دارد که رایج ترین آنها روش درمان ضد انعقاد مانند هپارین است. در موارد بحرانی عمل جراحی ضروری می شود.
پلورزی
پلورزی کامل کننده علل درد قلب و به معنی التهاب و تحریک پرده جنب می باشد. قرمزی سیستم تنفسی با آغاز زات الریه یا سل افزایش پیدا می کند. پلورزی سبب تحت فشار قرار دادن سینه، نشانه های رماتیسم مفصلی، امبولی ریه، لوپوس و اختلالات مزوتلیوما می شود. برای تشخیص پلورزی از تکنیک هایی مانند امواج فراصوت و اشعه ایکس استفاده می کنند. روش درمان به میزان آموزش و یافتن دلیل بوجود آمدن پلورزی بستگی دارد. نوع خفیف آن معمولا درمان می شود. در موارد شدید به عمل جراحی برای تخلیه ی مایع نیاز است.
مشکلات تنفسی و گوارشی
درد حاد در هنگام تنفس نشان دهنده آن است که یک یا چند قسمت از سیستم تنفسی (ریه ها، نای، کیسه ی احاطه کننده ی ریه ها) متورم شده یا توسط اعضاء یا استخوان های دیگر تحت فشار قرار دارد. ممکن است افراد سیگاری سینه دردی را که در اثر تورم سیستم تنفسی به وجود می آید تجربه کرده باشند دقیقا مانند افرادی که به دلیل تورم در این قسمت ها رنج می برند. اگر ریه سمت چپ متورم شود تنفس به سختی انجام می شود و باید در جستجوی راه درمان بود.
ریه سوراخ شده هم می تواند عامل درد شدید باشد بویژه هنگام نفس کشیدن. عجیب نیست افرادی هم که مشکلات گوارشی دارند درد سوزاننده سینه را هم تجربه کنند.
مشکلات ماهیچه ای، عصبی و استخوانی
بیماری هایی که بر روی سیستم عصبی، ماهیچه ای و استخوانی اثر می گذارد باعث می شود تا افراد علاوه بر احساس درد در بخش های دیگر بدنشان در پهلوی چپشان هم دردی را احساس کنند. خوابیدن یا نشستن نادرست یا موقعیت های آسیب زا برای بدن که باعث فشار و کشش در بخش های بالایی سمت چپ بدن می شود، دردی را در ماهیچه ها و عصب ها بوجود می آورد.
شکستگی استخوان ها و آسیب جسمی در اثر تصادف هم می تواند منجر به درد پهلوی چپ بدن شود و اگرچه با اهمیت به نظر نمی آید اما بهتر است بیماران معاینه جسمی کاملی را انجام دهند تا مطمئن شوند که اندام داخلی بدنشان آسیب ندیده یا به خاطر آسیب اندام خارجی، بدن دچار مشکل نشده باشد.