مصرف سیگار و نقش آن در بیماری‌های قلبی

1

مصرف سیگار، مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی – عروقی را تا 50 درصد افزایش داده و می‌تواند خطر بروز سکته قلبی را تا 6 برابر در زنان و تا 3 برابر در مردان افزایش دهد.

سیگاری‌ها دو تا چهار برابر بیشتر از سایر افراد به بیماری عروق کرونری مبتلا می‌شوند و تقریباً 70 درصد نرخ مرگ‌ومیر بالاتری نسبت به بیماران عروق کرونری غیر سیگاری دارند. سیگار یک عامل خطر بزرگ برای بیماری‌های قلبی است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره های 02632216426 - 09399450250 تماس بگیرید.

سیگار کشیدن تقریباً به همه‌ی ارگان‌های بدن آسیب می‌رساند. شامل قلب، رگ‌های خونی، شش‌ها، چشم‌ها، دهان، اندام‌های تناسلی، استخوان‌ها، مثانه و اندام‌های گوارشی. این مقاله چگونگی تاثیر سیگار بر قلب و رگ‌های خونی را بررسی می‌کند.

سیگار کشیدن و خطر بیماری‌های قلبی


سیگار کشیدن یک عامل خطر بزرگ برای بیماری‌های عروق کرونر قلب است و باعث ساخته شدن پلاک درون شریان‌های کرونری می‌شود. این شریان‌ها به قلب شما خون غنی از اکسیژن می‌رسانند.

به شرایطی که پلاک در شریان‌ها ساخته می‌شود، تصلب شرایین گفته می‌شود. در طول زمان، سیگار کشیدن به تصلب شریان کمک می‌کند و خطر بروز و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی، نارسایی قلبی و حمله قلبی را افزایش می‌دهد.

خطر حمله‌ی قلبی یک شخص به‌طور فراوانی با تعداد سیگارهایی که می‌کشد افزایش می‌یابد. سیگاری‌ها هرچه به سیگار کشیدن خود ادامه می‌دهند، خطر حمله‌ی قلبی خود را بالاتر می‌برند. افرادی که یک پاکت در روز سیگار می‌کشند بیشتر از دو برابر نسبت به افراد غیر سیگاری، خطر حمله قلبی دارند.

سیگار کشیدن برای بعضی افراد، مانند زنانی که از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند و افرادی که دیابت دارند، خطر بزرگ‌تری برای قلب و رگ‌های خونی آن‌ها به شمار می‌آید.

 سیگار کشیدن یک فاکتور خطر بزرگ برای بیماری‌های قلبی است. وقتی با بقیه‌ی فاکتورهای خطر مانند کلسترول خون بالا، فشارخون بالا و اضافه‌وزن یا چاقی جمع شود، سیگار، خطر بیماری‌های قلبی را بیشتر افزایش می‌دهد.

سیگار کشیدن و خطر ابتلا به بیماری عروق محیطی


بیماری عروق محیطی (P.A.D) یک بیماری است که در آن، پلاک در شریان‌هایی که خون را به سر، ارگان‌ها و اندام تحتانی می‌رسانند، ساخته می‌شود. سیگار کشیدن یک خطر بزرگ برای بیماری عروق محیطی (P.A.D) است.

اگر شما مبتلا به بیماری عروق محیطی (P.A.D) هستید، خطر بیماری‌های قلبی و حمله‌ی قلبی برای شما بیشتر از افرادی است که به این بیماری مبتلا نیستند.

سیگار کشیدن، حتی یک یا دوت سیگار در روز می‌تواند در درمان بیماری عروق محیطی (P.A.D) دخالت کند. افرادی که سیگار می‌کشند و افراد مبتلا به بیماری دیابت، بیشترین خطر را برای مشکلات بیماری عروق محیطی (P.A.D) مانند قانقاریا در پا از کاهش جریان خون دارند.

خطر‌های دود دست‌دوم سیگار


دود دست‌دوم سیگار دودی است که از انتهای سیگار، سیگار برگ یا پیپ در حال سوختن می‌آید. دود دست‌دوم سیگار همچنین به دودی اشاره دارد که از تنفس شخصی که سیگار می‌کشد، بیرون می‌آید.

دود دست‌دوم سیگار شامل بسیاری از مواد شیمیایی خطرناک مشابهی است که افراد سیگاری وقتی سیگار می‌کشند، تنفس می‌کنند. این دود می‌تواند به قلب و رگ‌های خونی افرادی که سیگار نمی‌کشند نیز آسیب برساند.دود دست‌دوم سیگار به‌طور گسترده‌ای خطر حمله قلبی و مرگ بزرگسالان را افزایش می‌دهد.

دود سیگار همچنین خطر مشکلات عروق کرونری آینده‌ی کودکان و نوجوانان را افزایش می‌دهد به دلیل اینکه:

  • به بافت قلب آسیب می‌رساند.
  • کلسترول HDL را پایین می‌آورد.
  • فشارخون را بالا می‌برد.

خطر دود سیگار مخصوصاً برای نوزادان نارس و کودکانی که شرایطی مثل آسم دارند بالاست.

فواید ترک سیگار چیست؟


یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش خطر بیماری عروق کرونری، پرهیز از دود تنباکو است. ترک سیگار فواید بسیاری دارد، ازجمله:

  • در بسیاری از مطالعات در میان افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب، ترک سیگار تا حد زیادی خطر ابتلا به حمله قلبی مجدد و مرگ قلبی عروقی را کاهش می‌دهد. در تحقیقات زیادی، این کاهش خطر، 50% به بالا بوده است.
  • خطر بیماری‌های قلبی وابسته به سیگار به‌محض ترک آن، شروع به کاهش می‌کند.
  • خطر تصلب شرایین و لخته‌های خونی، بستگی به کاهش سیگار کشیدن در طول زمان بعد از ترک آن دارد.

ترک سیگار می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را به اندازه، یا بیشتر از داروهای رایج برای بیماری‌های قلبی، مانند آسپرین، استاتین‌ها، بتابلاکر‌ها و تحریک‌کننده‌های ACE، کاهش دهد.

راهکارهایی برای ترک سیگار


ترک سیگار امکان‌پذیر است، اما ممکن است سخت باشد. راه‌هایی برای ترک سیگار وجود دارد که شامل ترک یک‌باره یا کاهش تعداد سیگار به‌طور آهسته تا ترک کامل آن می‌باشد. در زیر چند راه‌کار برای کمک به ترک سیگار آورده شده است.

برای ترک آماده شوید

اگر می‌خواهید سیگار را ترک کنید، سعی کنید انگیزه پیدا کنید. یک لیست از دلایل خود برای ترک سیگار تهیه کنید. با خودتان یک قرارداد ببندید که طرح کلی نقشه‌ی شما برای ترک را بیان کند.

پشتیبان پیدا کنید

از خانواده و دوستانتان بخواهید شما را در تلاشتان برای ترک سیگار حمایت کنند.

دارو بخرید و از آن درست استفاده کنید

با دکتر و داروساز در مورد داروها و محصولات بدون نسخه که به ترک سیگار کمک می‌کنند، صحبت کنید. این داروها و محصولات برای بسیاری از افراد مفید هستند.

مهارت‌ها و رفتارهای جدید یاد بگیرید

فعالیت‌های جدید را امتحان کنید و آن‌ها را جایگزین سیگار کشیدن کنید. برای مثال، به‌جای سیگار کشیدن بعد از غذا، به یک پیاده‌روی سبک در همسایگی خانه یا اطراف ساختمان محل کارتان بروید. سعی کنید به‌طور منظم فعالیت فیزیکی داشته باشید.

برای مقابله با مصرف مجدد و بازگشت به اعتیاد آماده باشید

برای مقابله با تمایل به مصرف مجدد سیگار، آماده باشید. علائم تمایل به مصرف مجدد معمولاً بعد از یک یا دو هفته ترک سیگار کاهش می‌یابند و هر بار احساس نیاز به سیگار فقط چند دقیقه طول می‌کشد.

شما می‌توانید اقداماتی برای جلوگیری از مصرف مجدد سیگار انجام دهید. اگر احساس نیاز به سیگار می‌کنید، صبر کنید تا احساس این نیاز از بین برود. به خود یادآوری کنید که ترک سیگار چه فوایدی دارد. خودتان را سرکوب نکنید و وظایف را به تدریج انجام دهید.

سبک زندگی قلب سالم

سیگار نکشیدن یک بخش مهم از سبک زندگی قلب سالم است. یک سبک زندگی قلب سالم همچنین شامل نگه‌داشتن وزن مناسب و فعالیت فیزیکی است.

نوبت دهی
× مشاوره در واتس اپ