چرا ویروس کرونا یک مشکل عروقی خونی است؟
زمانی که ویروس کرونا و ویروسهای مشابهی که باعث بیماری کووید ۱۹ میشوند در اواخر سال ۲۰۱۹ شناسایی شدند، در ابتدا فکر میشد که مانند دیگر ویروسهای کرونا که تأثیری بر ریههای انسان دارند، این ویروس نیز اصولاً مشکلات ریوی را به وجود میآورد. اما با پیشرفت شیوع بیماری، مواردی بوجود آمد که نشان میدهد این بیماری علاوه بر ریهها میتواند بر ارگانهای حیاتی دیگر نیز تأثیر بگذارد. گزارشها مبنی بر “خون چسبنده” که خطر ابتلا به ترومبوز وریدی عمقی، حمله قلبی یا سکته مغزی، اثرات عصبی و مناطق دردناک قرمز و متورم روی پاها را نشان میدهد، نشان میدهد که بسیاری از این علائم با تأثیر ویروس بر رگهای خونی ما مرتبط است.
به ویژه، ممکن است این علائم به دلیل تأثیر کووید ۱۹ بر روی آستر رگهای خونی به نام اندوتلیوم باشد. این لایه سلولی مانع قویای نیست و بسته به شرایط بدن میتواند عبور برخی از مواد را مجاز یا مسدود کند. همچنین در عملکرد طبیعی رگهای خونی نقش اساسی دارد.
یک اندوتلیوم سالم و با عملکرد صحیح به شما کمک میکند تا رگهای خونی خود را به صورت باز برای عبور جریان خون نگه دارید. همچنین موادی را آزاد میکند که به جلوگیری از لخته شدن خون و کمک به کاهش التهابات مضر کمک میکند. اما اگر اندوتلیوم آسیب دیده باشد، ممکن است این فرایندها به طور مؤثر عمل نکنند، که به اختلال عملکرد اندوتلیال معروف است.
این یکی از فاکتورهای اصلی و اثرات مخرب ویروس کرونا بر قلب است. به عنوان مثال ، با تشکیل پلاکهای چربی در شریانهای ما ، که میتواند باعث ایجاد پارگی شود ، منجر به حملات قلبی و سکتههای قلبی شود.
اثر مخرب کرونا بر قلب در چه افرادی بیشتر است؟
کرونا در برخی از شرایط و یا افراد میتواند اثر بدی بر قلب داشته باشد و فرد را درگیر کند. بنابراین توصیه میشود با افزایش دانش و مطالعه¬ی خود در این زمینه از اثرات مخرب کرونا بر قلب پیشگیری شود:
- افراد مسن ممکن است سیستم پاسخ ایمنی ضعیف تری داشته باشند که آنها را در معرض خطر عفونت قرار دهد. این بیماران باید اقدامات احتیاطی بیشتری را انجام دهند و همچنان به مصرف داروهای خود ادامه دهند ، مگر اینکه توسط پزشک توصیه شده باشد.
- بیماران جوان تر که فشار خون بالایی دارند ممکن است در مقایسه با سایر افراد در معرض خطر قابل توجهی نباشند. به طور کلی ، افراد بالای 65 سال مبتلا به بیماری عروق کرونر یا فشار خون بالا (که اغلب در مردان شیوع بیشتری دارد) ممکن است در معرض خطر بیشتری از نتایج شدید این بیماری قرار گیرند. این افراد و هرکسی که شرایط اساسی دارد و خطر عوارض را افزایش میدهد ، باید از اقدامات احتیاطی اضافی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس استفاده کنند.
- افراد مبتلا به بیماری قلبی یا کسانی که دچار سکته مغزی شدهاند در معرض خطر بیشتر عوارض ناشی از کووید 19 هستند. این ویروس ممکن است به قلب آسیب برساند و جریان خون بیمار به قلب و مغز را کند کند.
- بیماران مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی ، به ویژه در افرادی که نقص مادرزادی آنها به روش جراحی اصلاح نشده است ، در صورت ابتلا به کووید 19 ممکن است در معرض خطر عوارض بیشتری باشند ، زیرا گردش خون در حال حاضر به خطر افتاده است.
- مبتلایان به بیماری شریان محیطی (PAD) در معرض خطر عوارض ناشی از کووید 19هستند زیرا بسیاری از این افراد مبتلا به دیابت و بیماری قلبی هستند که از جمله شرایط اساسی بحرانی که باعث وخیم تر شدن نتایج عفونت با کووید 19میشود.
اثر مخرب کرونا بر قلب در بیمارانی که عمل جراحی قلب و یا عمل بای پس نیز داشته اند به وضوح قابل مشاهده است. پس برای پیشگیری از این عارضه و احتمال خطرات ناشی از این ویروس توصیه میشود در خانه و به دور از محیطهای پر ازدحام استراحت کنید.
علائم کووید 19 و بیماران قلبی
علائم ناشی از آسیب ریه یا بیماری در افراد با و بدون بیماری قلبی یکسان است. اگر علائم کرونا ویروس را تجربه کردید ، باید با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای راهنمایی در مورد علائم و نحوه آزمایش کرونا ویروس با خدمات پزشکی کرونا و یا اورژانس تماس بگیرید.
درک این نکته مهم است که برخی از علائم ریه نیز مانند علائم مشکلات قلبی – از جمله تنگی نفس و ناراحتی در قفسه سینه – مشابه است و همیشه نشان دهنده ابنلا به ویروس کرونا نیست. این علائم میتواند یک مشکل جدی قلبی را نشان دهد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.
اگر مشکل تنفسی شدید دارید ، درد و فشار پایدار در قفسه سینه دارید ، لب یا صورت شما کبود میشود یا دچار سردرگمی میشوید ، سریعاً باید با شماره 115 تماس بگیرید.
درمان و پیشگیری از اثرات مخرب کرونا بر قلب :سکته و حمله قلبی
در صورتی که علائم حمله قلبی و سکته قلبی را تجربه کنید، باید به آنها به عنوان وضعیت اورژانسی توجه کنید. میتوانید با شماره ۱۱۵ تماس بگیرید یا به نزدیکترین مرکز اورژانس در منطقه خود مراجعه کنید.
اقامت در خانه یک بخش مهم از تدابیر محدود کردن گسترش ویروس کرونا است، اما این قاعده برای افرادی که با فوریتهای پزشکی روبرو هستند، صدق نمیکند. هر دو حمله قلبی و سکته قلبی نیاز به مراقبت سریع دارند و در صورت تجربه هر دو علامت، نباید از مراجعه به بیمارستان هراس داشته باشید. بیمارستانها همچنان به عنوان مکانهای امنی برای دریافت مراقبت در شرایط اضطراری وجود دارند. علائم حمله قلبی میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- درد یا ناراحتی در قفسه سینه
- احساس ضعف ، سبکی سر یا افت فشار
- درد یا ناراحتی در فک ، گردن یا پشت
- درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو یا شانه
- تنگی نفس
علائم سکته قلبی میتواند شامل موارد زیر باشد:
- ضعف در صورت ، بازو یا پا به ویژه در یک طرف بدن
- سردرگمی ، مشکل در صحبت کردن یا مشکل در گفتار
- مشاهده مشکل در یک یا هر دو چشم
- مشکل در راه رفتن ، سرگیجه ، از دست دادن تعادل یا عدم هماهنگی
- سردرد شدید ناگهانی با علت نامشخص
از آنجا که مبتلایان به بیماری قلبی در معرض خطر بیشتری هستند ، برای حفظ امنیت در این بیماران، باید اقدامات احتیاطی بیشتری را انجام دهند. ابا انجام روشهای زیر میتوانید از خود محافظت کنید:
جلوگیری از تماس با ویروس
اگر بیماری قلبی و عروقی دارید ، به ویژه در مورد محافظت از خود در برابر ویروس هوشیار باشید.
به شستشوی دست توجه بیشتری داشته باشید ، به صورت ، چشم و بینی خود دست نزنید و برای احتیاط از ماسک یا پوششی روی صورت خود استفاده کنید. اگر نمیتوانید مواد غذایی یا ملزومات دیگری را تحویل بگیرید ، این نکات ایمنی خرید مواد غذایی را دنبال کنید.
تمرین سبک زندگی سالم قلبی
زندگی در بیماری همه گیر استرس زا است ، اما اکنون زمان آن نیست که عادتهای سالم قلبی خود را کنار بگذارید. ممکن است در خانه بودن این فرصت را به شما بخشد که توجه بیشتری به سلامتی خود داشته باشید. با رعایت موارد زیر میتوان از اثرات مخرب ویروس کرونا بر قلب پیشگیری کرد :
- در خانه فعال باشید. اگر تجهیزات ورزشی دارید ، استفاده از آن را ادامه دهید. اگر اینطور نیست ، با پیاده روی در خانه و یا بالا و پایین رفتن از پلهها ، ورزش کنید – فقط فعال باشید.
- از این فرصت برای تغییر رژیم غذایی خود استفاده کنید. عادات آشپزی خود را تغییر داده و غذاهای سالم بخورید که در درازمدت برای شما سود بخش است.
- استرس خود را مدیریت کنید. استرس اضافی در بیماری همه گیر فرصتی برای شماست که سطح استرس خود را ارزیابی کنید و این موضوع را بررسی کنید که آیا تکنیکهای مدیریت استرس شما مؤثر است یا خیر.
- سیگار کشیدن را ترک کنید. کووید 19 یک بیماری تنفسی است. افراد سیگاری ممکن است ظرفیت ریه خود را کاهش داده و این امر خطر بیشتری را برای آنها به همراه خواهد داشت. به علاوه ، عمل آوردن یک سیگار به دهان شما امکان انتقال ویروس را فراهم میکند. اکنون زمان ترک سیگار است.
مصرف داروهای قلبی
بیماران باید به مصرف داروهای خود ادامه دهند. پزشکان توصیه میکنند بیماران حداقل داروهای لازم برای 90 روز خود را از قبل از داروخانهها تهیه کرده باشند. در کوتاه مدت ، ممکن است داروهای شما از طریق داروخانه به شما ارسال شود تا مراجعه به داروخانه و قرار گرفت غیرضروری در معرض عوامل عفونی را محدود کنید.
مهارکنندههای ACE و ARBها
بحث در مورد برخی داروهای ضد فشار خون ، مهارکنندههای ACE (مهارکنندههای آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین یا نام تجاری Lisinopril) و ARBs (مسدود کننده گیرنده آنژیوتانسین یا نام تجاری Losartan) وجود دارد که میتواند افراد را مستعد ابتلا به عفونت با ویروس کرونا کند.
با این وجود ، شواهد و مدارک کافی برای اثبات این موضوع وجود ندارد. بنابراین بیماران باید مصرف داروهای خود را ادامه دهند ، مگر اینکه پزشک شما توصیه دیگری در این زمینه داشته باشد.
چه مدت طول میکشد تا از بیماری با ویروس کرونا بهبود یابیم؟
برخی از مردم گزارش میدهند که مدت زمان بهبودی از بیماری با ویروس کرونا طولانی تر از آن چیزی است که انتظار داشتند، این مدت زمان از چند هفته تا چند ماه متغیر بوده است. این امر میتواند شامل علائم مداوم مانند خستگی یا احساس کمبود نفس هنگام ورزش باشد. در بعضی از افراد این مورد حتی در صورتی که برای عفونت اولیه نیاز به معالجه بیمارستان نداشته باشند ، این موارد بوده است. اگر به مدت طولانی به ویروس مبتلا شده اید یا به مدت طولانی بیمار شده اید ، احتمالاً مدت زمان لازم برای بهبودی را افزایش میدهد.
بیشتر افراد مبتلا به ویروس کرونا با توجه به زمان بهبودی خود به پیشرفت خوبی میرسند. افراد مبتلا به عوارض قلبی ممکن است برای پیگیری بیشتر خدمات قلبی (مانند آزمایش ، نظارت مداوم و / یا درمان) به مراکز درمانی ارجاع شوند.