نکاتی که باید قبل از مصرف لوزامیکس بدانید
در موارد زیر از مصرف لوزامیکس خودداری کنید:
- در صورتی که به لوزارتان، هیدروکلروتیازید یا هر نوع ماده دیگری که در این دارو به کار رفته است حساسیت دارید.
- در صورتی که به سایر داروهای مشتق شده از سولفونامید ( از قبیل تیازید، برخی از داروهای آنتی باکتریال مانند کوتریموکسازول) حساسیت دارید.
- در صورتی که دچار نقص عملکردی شدید کبد هستید.
- در صورتی که سطح پتاسیم و سدیم شما پایین وسط کلسیم بالا است به درمان پاسخ خوبی نخواهید داد.
- در صورتی که دچار نقرس هستید.
- در صورتی که باردار هستید و سه ماهه اول بارداری را سپری کرده اید. (بهتر از درد اوایل دوران بارداری از مصرف این دارو اجتناب گردد).
- در صورتی که دچار نارسایی شدید کلیوی هستید یا کلیههای شما قادر به دفع صحیح ادرار نیست.
- در صورتی که دچار دیابت یا اختلال عملکردی کلیه هستید و تحت درمان با داروهای فشارخون قرار دارید.
- در صورتی که از داروی پایین آورنده آلیسکیرن استفاده میکنید.
از مصرف خودسرانه این دارو اجتناب کنید و حتما قبل از مصرف با پزشک تان مشورت نمایید.
نحوه مصرف لوزامیکس به چه صورت است؟
همیشه این دارو را طبق دستوری که پزشک داده است مصرف نمایید. در صورتی که دستور مصرف دارو را فراموش کرده اید با پزشک خود تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کند. پزشک با توجه به شرایط شما و مصرف سایر داروها به تجویز دوز مناسب لوزامیکس خواهد پرداخت. مصرف لوزامیکس را طبق دستور پزشک ادامه دهید تا سطح فشار خون شما کنترل گردد. باید در فواصل زمانی تعیین شده به پزشک مراجعه کنید تا سطح فشار خون شما را بررسی نماید.
- این دارو را روزی یک بار با / بدون غذا مصرف کنید. در صورتی که مصرف این دارو میزان دفع ادرار را افزایش داده باشد بهتر است حداقل ۴ ساعت قبل از خوابیدن آن را مصرف نمایید تا از نیاز به دفع ادرار در هنگام خواب پیشگیری گرددـ
- در صورتی که از داروهای مخصوص پایین آورنده سطح چربی خون استفاده میکنید حداقل ۴ ساعت قبل یا حداقل ۴ تا ۶ ساعت پس از این دارو به مصرف لوزارتان/ هیدروکلروتیازید بپردازید.
- این دارو را به طور منظم مصرف کنید تا فشار خون شما پایین بیاید و هر روز آن را در یک ساعت مشخص بخورید. حتی در صورتی که حال شما بهتر شده است و فشار خون تان پایین آمده باید به مصرف این دارو ادامه بدهید. معمولاً اکثر افرادی که فشار خون بالا دارند دچار بدحالی نخواهند شد.
- در صورتی که علیرغم مصرف دارو فشار خون شما کنترل نشده است یا وضعیت شما بدتر شده است باید به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورتی که فراموش کردید یک وعده از داروی خود را مصرف کنید به محض یادآوری، آن را بخورید اما در صورتی که زمان مصرف نوبت بعدی دارو رسیده است دیگر نیازی به مصرف دوز فراموش شده نیست. پس از آن داروی خود را در فواصل زمانی مشخص مصرف کنید و از دو برابر کردن دوز داروی بعدی خود اجتناب کنید.
- گاهی اوقات حدود ۳ تا ۶ هفته طول میکشد تا داروی لوزارتان شروع به اثر گذاری نماید و فشار خون شما را پایین بیاورد. برای کسب نتایج بهتر باید دارو را طبق دستور تجویز شده مصرف نمایید. در صورتی که تا ۳ هفته پس از درمان علائم شما بهبود پیدا نکرد باید به پزشک خود اطلاع دهید.
عوارض جانبی این دارو چیست؟
در صورتی که شما تجربه هر یک از علائم و نشانههای واکنش آلرژیک شدید به لوزارتان داشته باشید، باید بلافاصله به مرکز اورژانس مراجعه کنید. این علائم شامل تنگی نفس، سرفه، تورم صورت، لب، دهان و گلو میشود. در موارد بسیار نادر، لوزارتان ممکن است باعث اختلالی شود که به تخریب بافت اسکلتی عضلانی و نارسایی کلیوی منجر میشود. در صورتی که شما به علت درد شدید عضلات، خستگی یا ضعف مشکل داشته باشید، به خصوص اگر این مشکلات با تب، خستگی شدید و تیره شدن رنگ ادرار همراه باشد، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. در صورت بروز موارد زیر، مراجعه فوری به پزشک کاملاً ضروری است:
- احساس نیاز به دفع فوری ادرار
- سوزش یا درد در هنگام دفع ادرار
- رنگ پریدگی پوست، احساس سرگیجه یا تنگی نفس و بالا بودن ضربان قلب، اختلال در تمرکز کردن
- درد قفسه سینه و خس کردن آن
- احساس گیجی، خواب آلودگی، اختلالات خلق و خو، تشنگی مفرط، از دست دادن اشتها، تهوع و استفراغ
- تورم، افزایش وزن، احساس تنگی نفس، کاهش دفع ادرار یا عدم دفع
- افزایش سطح پتاسیم (افت ضربان قلب، ضعیف شدن نبض، ضعف عضلانی و احساس سوزش بدن
برخی از عوارض جانبی شایع مصرف لوزارتان به شرح زیر میباشد:
- علائم و نشانههای سرماخوردگی و آنفولانزا از قبیل آبریزش از بینی و عطسه کردن، تب و گلودرد
- سرفه خشک
- گرفتگی عضلات
- درد قسمت پایین کمر و پاها
- اسهال و درد شکمی
- سردرد و سرگیجه
- احساس خستگی
- اختلالات خواب
چه داروهایی بر لوزارتان تاثیر منفی دارند؟
تداخلات دارویی میتوانند تأثیرات جدی بر مکانیسم عمل دارو یا افزایش ریسک عوارض جانبی شدید داشته باشند. در این مقاله، تمام عوارض جانبی احتمالی ناشی از تداخلات دارویی توضیح داده نشده است. لطفاً فهرستی از همه داروهایی که در حال استفاده از آنها هستید، از جمله داروهای شیمیایی و گیاهی، تهیه کنید و آن را به پزشک خود ارائه دهید. همچنین، از شروع مصرف دارو، تغییر دوز یا قطع مصرف دارو بدون مشاوره با پزشک خود خودداری کنید. چندین دارویی که با لوزامیکس تداخل دارند، عبارتند از:
- آلیسکیرین
- دوفتیلید
- لیتیوم
- داروهایی که باعث افزایش سطح پتاسیم در خون میشوند مانند بنازپریل/ لیزیوناپریل و قرص ضد بارداری. برخی از این داروها حاوی ترکیباتی هستند که منجر به افزایش سطح فشار خون یا بدتر شدن نارسایی قلبی خواهند شد. فهرست کامل از داروهایی که مصرف میکنید را در اختیار پزشک تان قرار دهید و از او در خصوص مصرف داروهای سرماخوردگی، مکمل غذایی یا داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب مانند ایبوپروفن و ناپروکسن سوال کنید. ممکن است این دارو و روی نتایج حاصل از آزمایشات مانند آزمایش عملکرد غده پاراتیروئید تاثیر بگذارد و نتایج کاذب را به وجود بیاورد. قبل از انجام آزمایش خون باید به پزشک و پرسنل آزمایشگاه اطلاع بدهید که از این دارو استفاده میکنید.
نکاتی دربارهی قرص لوزامیکس
در نظر گرفتن نکات زیر در حین مصرف این دارو ضروری است:
- به هیچ عنوان داروی خود را به دیگران ندهید.
- تغییر سبک زندگی، کاهش استرس، افزایش زمان ورزش کردن و تغییر رژیم غذایی باعث افزایش اثر گذاری دارو خواهد شد. با پزشک خود در خصوص تغییر سبک زندگی و کسب نتایج بهتر از مصرف این دارو صحبت کنید.
- باید به صورت دوره ای آزمایش بدهید تا سطح پتاسیم خون و عملکرد کلیه شما بررسی شود و پزشک بتواند به بررسی عوارض جانبی احتمالی بپردازد. با پزشک خود صحبت کنید تا اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار دهد.
- در دوران مصرف این دارو فشار خون، خود را به طور منظم بررسی کنید بررسی کنید، با نحوه گرفتن و کنترل فشار خون آشنا شوید و نتایج به دست آمده را در اختیار پزشک تان قرار دهید.