نحوه استفاده از کاپتوپریل به چه صورت است؟
شما باید دارو را به توجه به دستور پزشک مصرف کنید. پزشک گاهی اوقات ممکن است دوز دارو را تغییر دهد، بنابراین باید از مصرف دارو در مقادیر بسیار زیاد یا بسیار کم و یا بیش از بازه زمانی توصیه شده خودداری کنید. معمولاً باید کاپتوپریل را یک ساعت بعد از غذا مصرف کنید و دستورات پزشک را رعایت کنید. اگر با مشکلاتی مانند تهوع، استفراغ، اسهال یا افزایش غیرطبیعی عرق مواجه شدید، باید به پزشک خود اطلاع دهید. مصرف کاپتوپریل ممکن است باعث کاهش مایعات بدن شما شود که میتواند منجر به فشار خون شدید، اختلالات الکترولیتی یا نارسایی کلیه شود. باید فشار خون و آزمایشات خونتان را به صورت منظم بررسی کرده و مقدار زیادی آب بنوشید. همچنین، باید هر گونه مصرف داروها و مشکلات خود را به هر پزشکی که مراجعه میکنید اطلاع دهید. قبل از انجام عمل جراحی، باید پزشک خود را در خصوص مصرف کاپتوپریل مطلع کنید زیرا گاهی اوقات لازم است قبل از عمل جراحی این دارو را قطع کنید. اگر تحت درمان فشار خون بالا هستید و بهبود مییابید، باید به توصیه پزشک دارو را مصرف کنید و از قطع خودسرانه آن خودداری کنید. باید دارو را در دمای اتاق و دور از گرما و رطوبت نگهداری کنید.
کاپتوپریل در چه اشکالی وجود دارد؟
این دارو در اشکال ۱۲ و نیم میلی گرمی، ۲۵ میلی گرمی، ۵۰ میلی گرمی و ۱۰۰ میلی گرمی وجود دارد.
چقدر طول میکشد تا کاپتوپریل شروع به اثر گذاری نماید؟
ممکن است حدود چند هفته طول بکشد تا کاپتوپریل به طور کامل شروع به اثر گذاری نماید.
در صورت فراموش کردن یک دوز کاپتوپریل چه باید کرد؟
در صورتی که فراموش کردید یک نوبت از دوره خود را استفاده نمایید به محض به خاطر آوردن باید آن را بخورید اما در صورتی که زمان مصرف دوز بعدی فرا رسیده است دز فراموش شده را نادیده بگیرید و از دو برابر کردن داروی خود به شدت اجتناب کنید.
چه داروهایی بر کاپتوپریل تاثیر میگذارند؟
برخی از داروها از قبیل داروهایی که برای تهیه آنها نیازی به تجویز پزشک ندارید، انواع ویتامین و محصولات گیاهی میتوانند باعث تداخل در عملکرد کاپتوپریل شوند. هنگامی که به پزشک دیگری مراجعه میکنید باید فهرست کاملی از داروهای مصرفی خود را در اختیار او قرار بدهید.
هنگام مصرف کاپتوپریل باید از مصرف چه مواردی خودداری کرد؟
مصرف مشروبات الکلی میتواند باعث افت شدید فشار خون شود و عوارض جانبی حاصل از مصرف کاپتوپریل را افزایش دهد. هنگام مصرف کاپتوپریل، از استفاده از جایگزین نمک یا مکمل پتاسیم خودداری کنید مگر آن که پزشک دستور دیگری به شما داده باشد. از قرار گرفتن در معرض هوای بسیار گرم یا کم آبی بدن ناشی از فعالیت ورزشی خودداری کنید. از دستورات پزشک مبنی بر نوع و مقدار مایعات مورد نیاز خود پیروی کنید. مصرف بیش از حد مایعات میتواند همانند مصرف ناکافی مایعات خطرناک باشد. اگر برای درمان نارسایی قلبی تحت نظر پزشک قرار دارید، بدون مجوز پزشک، از انجام فعالیت جسمانی شدید خودداری نمایید.
عوارض جانبی مصرف کاپتوپریل چیست؟
در صورتی که شما به علت مصرف کاپتوپریل دچار هرگونه واکنش آلرژیک از قبیل کهیر، درد شدید معده، اختلالات تنفسی، تورم صورت و زبان و لب یا گلو شده اید باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. بروز علائم نشانههای زیر به معنای مراجعه فوری به پزشک میباشد:
- احساس سبکی سر و سرگیجه
- عدم دفع ادرار و یا دفع بسیار کم یا دفع بسیار زیاد
- احساس تنگی نفس و تورم بدن و افزایش ناگهانی وزن بدن
- احساس درد یا فشار در ناحیه قفسه سینه و بالا رفتن ضربان قلب یا احساس لرزش در قفسه سینه
- افزایش سطح پتاسیم و احساس تهوع و استفراغ، افت یا غیر عادی بودن ضربان قلب، احساس ضعف و از بین رفتن توانایی حرکتی
- ضعف ناگهانی یا احساس بیمار بودن، تب، لرز، درد گلو، به وجود آمدن زخم دردناک در دهان، احساس درد در هنگام بلعیدن مواد غذایی، زخم شدن پوست، بروز علائم سرما خوردگی و آنفولانزا
برخی از عوارض جانبی شایع به شرح زیر میباشند:
- سرفه
- گر گرفتگی بدن و بروز قرمزی و گرما در سطح پوست
- بی حسی، سوزن سوزن شدن یا درد در ناحیه دست و پا
- از دست دادن حس چشایی
- خارش خفیف پوست یا راش پوستی
مواردی که در قسمت بالا به آنها اشاره کردیم شامل همه عوارض جانبی حاصل از مصرف کاپتوپریل نمیباشد و احتمال بروز سایر عوارض جانبی وجود دارد که در صورت بروز هرگونه مشکلی باید به پزشک خود اطلاع دهید.
مهمترین اطلاعاتی که هر بیمار باید در خصوص مصرف کاپتوپریل داشته باشد چیست؟
مصرف کاپتوپریل در دوران بارداری مجاز نیست و در صورتی که شما قبل از دوران بارداری از این دارو استفاده کرده اید و اکنون باردار هستید باید هر چه سریع تر از مصرف آن خودداری کنید و به پزشک تان اطلاع دهید. در صورتی که شما دیابت دارید نباید به صورت همزمان از کاپتوپریل با داروهایی که حاوی آلیسکیرن هستند استفاده نمایید.