تفاوت اکو با نوار قلب: تشخیص مشکلات مربوط به دریچه، ماهیچه و ریتم قلب

آیا اخیراً پزشک تان خواسته که نوار قلب (الکتروکاردیوگرام) انجام دهید یا اکوکاردیوگرام؟ الکتروکاردیوگرام (نوار قلب) و اکوکاردیوگرام (اکو) ممکن است بسیار شبیه به هم باشند، اما در واقع این دو تست بسیار متفاوت، اما بسیار مهم هستند. هر دو این آزمایشات نیازی به آماده سازی قبلی ندارند و هیچ خطری برای بیمار ندارند. پس دقیقاً تفاوت بین اکو و نوار قلب چیست؟

جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره های 02632216426 - 09399450250 تماس بگیرید.

تفاوت اکو با نوار قلب  


نوار قلب (EKG) سیستم الکتریکی قلب شما را بررسی می‌کند. در حالی که اکوکاردیوگرام (اکو) به سیستم مکانیکی نگاه می‌کند. مطمئناً، این دو آزمون تفاوت‌های دیگری نیز دارند، اما این احتمالاً بهترین تفاوت خلاصه‌ای است که می‌توان گفت.

نوار قلب و اکو آزمایشاتی هستند که برای تعیین سلامت کلی قلب شما استفاده می‌شوند. وقتی به تفاوت اکوکاردیوگرام و الکتروکاردیوگرام نگاه می‌کنید، موارد زیادی وجود دارد. اما بین این دو آزمون نیز شباهت‌هایی وجود دارد.

بنابراین بیایید کمی‌ دقیق تر ببینیم که این دو آزمایش پزشکی صدا دار چیست.

الکتروکاردیوگرام (نوار قلب) چیست؟ 

الکتروکاردیوگرام (نوار قلب) چیست؟

نوار قلب یک آزمایشات تشخیصی بسیار ساده، غیر تهاجمی‌ و بسیار رایج برای تعیین ریتم و مشکلات الکتریکی قلب است. فعالیت الکتریکی قلب روی کاغذ ردیابی تخصصی الکتروکاردیوگرام چاپ می‌شود.

خطوط چاپ شده ضربان قلب، منظم بودن ضربان، مشکلات بافت قلب و ضخامت دیواره عضله قلب را نشان می‌دهد.

وقتی تحت الکتروکاردیوگرام (EKG) قرار می‌گیرید، از شما خواسته می‌شود که تمام جواهرات، لوازم جانبی، کمربند یا هر فلزی را که ممکن است همراه خود داشته باشید درآورید. به پشت دراز خواهید کشید و لید‌ها یا چسب‌ها به سینه، بازو‌ها و پا‌ها متصل می‌شوند. تکنسین از شما می‌خواهد که در طول فرآیند دراز کشیده باشید. انجام تست الکتروکاردیوگرام فقط 5-10 دقیقه طول می‌کشد. سپس تکنسین نتایج را برای تفسیر به پزشک ارائه می‌کند.

چه زمانی از نوار قلب استفاده می‌شود؟ 

نوار قلب (EKG) یک معاینه بسیار رایج و ارزان است. از آنجا که هزینه آن کم است و کاملاً غیر تهاجمی ‌است (نیازی به سوزن و بریدگی نیست)، پزشکان اغلب از نوار قلب برای غربالگری بیماری قلبی در افرادی که اصلاً علائمی ‌ندارند استفاده می‌کنند.

حتی ممکن است در معاینات منظم فیزیکی خود این تست از شما گرفته شود، به خصوص اگر یکی از اعضای خانواده نزدیک شما دچار بیماری قلبی شده باشد. همچنین ممکن است هر زمان که به اورژانس مراجعه می‌کنید و درد قفسه سینه، تپش قلب، سرگیجه، دشواری در تنفس یا حتی فقط ضعف عمومی ‌داشته باشید، پزشک برای شما نوار قلب انجام دهد.

نوار قلب چه چیزی را می‌تواند تشخیص دهد؟ 

برخی از مشکلات مربوط به قلب وجود دارند که الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب می‌تواند آن‌ها را تشخیص دهد، اما در اینجا لیستی از موارد رایج وجود دارد که پزشک می‌تواند با نوار قلب تشخیص دهد.

اکوکاردیوگرام چیست؟

اکوکاردیوگرام چیست؟

اکوکاردیوگرام (اکو) سونوگرافی قلب است. این تست یک آزمایش پزشکی تشخیصی پیشرفته تر و غیرتهاجمی ‌است که برای شناسایی مسائل مربوط به ساختار و عملکرد قلب استفاده می‌شود. امواج صوتی با فرکانس بالا به بدن فرستاده می‌شوند و “اکو” می‌شوند که به ما امکان می‌دهد قلب و تمام ساختار‌های آن را در زمان واقعی ببینیم.

با دیدن داخل قلب می‌توان سلامت دریچه‌های قلب را تشخیص داد و یا اگر نقص آناتومیکی در قلب وجود داشته باشد بررسی کرد. علاوه بر این، اکو می‌تواند اندازه و شکل قلب را به طور دقیق اندازه گیری کند. این تست می‌تواند حملات قلبی گذشته، عفونت‌ها، لخته‌های خون را تشخیص دهد و فشار‌های داخل قلب را اندازه گیری کند. این آزمایش توسط متخصص سونوگرافی قلب یا تکنسین سونوگرافی انجام می‌شود.

در صورت انجام اکوکاردیوگرام، از شما خواسته می‌شود که به سمت چپ خود دراز بکشید و بازوی چپ خود را نزدیک سر خود قرار دهید. متخصص سونوگرافی قلب روی سینه شما ژل می‌زند و برای بدست آوردن تصاویر از دستگاه مبدل سونوگرافی روی سینه استفاده می‌کند. تصویر قلب شما روی مانیتور نمایش داده می‌شود.

در حین انجام تست می‌توانید آن را تماشا کنید. مجموعه پروتکل اکو به طور معمول توسط متخصص سونوگرافی قلب دنبال می‌شود. اکوکاردیوگرام کامل تقریباً 30 دقیقه طول خواهد کشید.

چه زمانی از اکو استفاده می‌شود؟ 

دلایل زیادی برای انجام اکوکاردیوگرام وجود دارد. به طور نسبی، اکوکاردیوگرام در مقایسه با سایر روش‌های تصویربرداری نسبتاً ارزان است. اکو نیز یک آزمایش غیر تهاجمی ‌دیگر است و به خاطر کم هزینه بودن به گزینه ای محبوب در بین پزشکان تبدیل شده است تا با آن احتمال برخی از بیماری‌های قلبی و مشکلات مربوط به قلب را رد کنند.

برخلاف الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب، اکوکاردیوگرام معمولاً یک روش برنامه ریزی شده است که در محیط سرپایی یا کلینیک انجام می‌شود و به دلیل مدت زمان انجام آزمون است.

در صورت شنیدن سوفل یا صدای نامنظم قلب، پزشک ممکن است اکوکاردیوگرام را تجویز کند. اگر نتایج نوار قلب غیرطبیعی باشد، ممکن است انجام اکو سفارش شود. برخی از دلایل رایج دیگر برای انجام اکوکاردیوگرام، تنگی نفس، ریتم نامنظم قلب مانند فیبریلاسیون دهلیزی و تاکی کاردی، ارزیابی آسیب ناشی از حمله قلبی یا اندازه گیری فشار‌های داخل ریه‌ها است.

اکوکاردیوگرام چه چیزی را می‌تواند تشخیص دهد؟ 

موارد زیادی وجود دارد که اکو می‌تواند آن‌ها را تشخیص دهد. در اینجا لیستی از موارد رایج تری وجود دارد که پزشک می‌تواند با اکو تشخیص دهد.

  • عملکرد کلی قلب
  • منبع صدا‌های نامنظم قلب یا صدای اضافه
  • اندازه گیری عضله قلب و اندازه قلب
  • سلامت دریچه‌های قلب
  • بررسی لخته شدن خون یا تومور در داخل قلب
  • بررسی عملکرد دریچه‌های مصنوعی قلب
  • بررسی آسیب دیدگی پس از حمله قلبی
  • بررسی مایعات در اطراف قلب
  • اندازه گیری فشار‌های داخل بطن ‌های قلب

Call Now Buttonنوبت دهی
× مشاوره در واتس اپ